Over mij


Welkom!

Als zelfbenoemd 'lyricofiel' luister ik altijd naar de teksten van liedjes. Sommige teksten zijn rijmelarij van lik-me-versje, terwijl andere ware poëtische pareltjes zijn, waarbij ik heerlijk kan wegdromen en als beelddenker gelijk een passend beeld voor mij zie.

Op de middelbare school kladderde ik mijn agenda al vol met songteksten die ik van het muziekblad Popfoto overschreef. Daar kwamen kleine tekeningetjes en versierde letters bij en later op de Mode Academie maakte ik werkstukken met 'mijn' muzikale teksten erin verwerkt. De fases van liefdesverdriet werden doorstaan door luid snikkend de zwaarste teksten uit te schrijven, bij 'Bridge Over Troubled Water' denk ik aan de uitvaarten van mijn opa en oma en via mijn favoriete regel uit een nummer van de Arctic Monkeys heb ik het hart veroverd van mijn liefde. 

Mijn leven hangt met lyrics aan elkaar!  

Ik schilder voornamelijk vrouwen: sterke vrouwen, verleidelijke vrouwen, breekbare vrouwen, dromerige vrouwen, liefdevolle vrouwen. 

In elke vrouw die ik schilder zit een stukje van mijzelf, soms sterk aanwezig, soms meer op de achtergrond. Vaak zie ik pas later wat een schilderij mij over mijzelf kan vertellen. 

De centrale vragen in mijn werk zijn: hoe ziet de vrouw zichzelf en hoe ziet de wereld haar? In hoeverre bepalen verwachtingen, (vastgeroeste) ideeën, nare en positieve ervaringen je zelfbeeld? Door vrouwen te portretteren in verschillende facetten, zoals als lustobject, als muze, als liefdespartner, probeer ik mijn eigen zoektocht te begrijpen.

Mijn schilderijen maak ik op hout, vanwege de mooie gevlamde tekening van dit natuurlijke materiaal.Heb jij ook een lyric die je raakt en wil je deze graag verwerkt zien in een schilderij, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden!


Liefs 

Mariska Baalman